Steaua debuteaza cu victorie in amicale

Steaua a castigat fara probleme primul meci amical din acest an, invingand cu 2-0 echipa secunda a nemtilor de la Hoffenheim. Ambele goluri au fost marcate in prima repriza, de Szekely si Ricardo, in repriza secunda Steaua jucand mai slab cu o echipa total diferita fata de cea trimisa de Lacatus in teren in prima jumatate a intalnirii. Nemtii au avut si o bara in prelungirile partidei.

Prima adversara a Stelei in campania de pregatire din Antalya a fost echipa secunda a nemtilor de la Hoffenheim, echipa clasata pe locul 9 in Bundesliga. Tocmai pentru a da un moral bun ros-albastrilor in cantonamente, s-a ales ca primul meci din acest an sa fie unul usor.

Steaua si-a dat destul de tarziu drumul la joc, in primele minute ale intalnirii nemtii fiind mai prezenti in joc in faza ofensiva. Insa trupa lui Lacatus a revenit treptat, a echilibrat ostilitatile si a inceput sa declanseze atacurile spre poarta nemtilor.

Lipsa lui Bogdan Stancu, plecat la Galatasaray, nu s-a resemtit in jocul stelistilor. Cu Tanase purtand banderola de capitan dar si rolul de coordonator de joc, Steaua a pus din ce in ce mai multa presiune pe careul advers. Iar in minutul 18 Janos Szekely a reusit sa deschida scorul dupa un contraatac pe partea dreapta, la care portarul nemtilor a iesit in intampinare si a fost invins cu un sut pe jos de septarul Stelei.

Bilasco putea sa faca 2-0 dupa doar cateva minute, insa lovitura sa de cap din centrarea lui Bonfim a ocolit de putin poarta. Un minut mai tarziu Szekely a fost aproape de dubla, bolta sa sperba peste portarul nemtilor ocolind si poarta. Si Florin Gardos a fost aproape sa inscrie de cateva ori, cea mai mare ocazie a sa venind in minutul 34, cand a inscris un gol turcesc, sutul sau din dreapta intalnind plasa laterala.

Dupa o mare ocazie de gol a nemtilor si una a lui Bilasco, Steaua a majorat scorul pe tabela in minutul 43 prin Ricardo Gomes. Acesta a fost servit foarte bine de Marinescu in marginea careului, s-a intors spre poarta si a sutat cu dreptul imparabil sub transversala.

Lacatus a schimbat in totalitate echipa la pauza. Cu Lungu in poarta, Brandan, Galamaz, Baciu, Matei Radut, Onicas, Nicolita, Surdu si Dica in teren, Steaua nu a mai fost la fel de periculoasa, chiar daa a dominat jocul la mijlocul terenului si a presat in jumatatea adversa.

Abia spre finalul meciului a venit si cea mai importanta faza de atac a Stelei cu noua garnitura. In minutul 83 Nicolita a centrat din alergare de pe dreapta pana la Surdu la bara a doua, insa lovitura acestuia de cap s-a oprit in bratele portarului de la Hoffenheim. Jocul Stelei in repriza secunda a fost condus de Nicolae Dica, mijlocasul fiind la baza fiecarei tentative de atac a ros-albastrilor, dar aparand uneori chiar si la finalizare.

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 21/01/2011, in Fotbal, Steaua and tagged , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Cazare In Suceava

    It’s actually a cool and helpful piece of information. I
    am happy that you shared this helpful info with us.
    Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

Lasă un comentariu