Un politist din Dej, eroul noptii de Revelion (VIDEO)

Agentul sef Marius Mecea de la Politia Municipiului Dej este politistul care in noaptea de Revelion si-a riscat viata si nu a ezitat sa intre in apa inghetata a Somesului pentru a o salva pe tanara de 18 ani care cu gandul de a se sinucide s-a aruncat de pe pod.

Agentul primise in jurul orei 4 dimineata prin statie apelul la 112 si in aproximativ 2 minute a ajuns cu echipajul sau la locul solicitarii. A vazut-o pe tanara in apa, in mijlocul Somesului, si-a dat jos haina de politist de pe el si

a inotat pana in mijlocul raului. In momentul in care agentul a ajuns la ea, aceasta era in stare de inconstienta, cu fata in jos in apa. Politistul i-a scos capul la suprafata, i-a facut respiratie gura la gura si a ajutat-o sa elimine apa care-i patrunsese pe caile respiratorii. Fata si-a revenit, chiar a reusit sa ii spuna salvatorului ei cum se numeste. De la momentul cand politistul a intrat in apa sa o salveze pe fata si pana in momentul in care pompierii au reusit sa ajunga cu barca pneumatica la cei doi au trecut aproape 30 de minute.

O jumatate de ora in care tanara si-a pierdut constienta inca o data, in care politistul striga disperat din apa la fata sa mai reziste inca putin, sa se tina pe picioare pentru ca si el isi pierde fortele si n-o s-o mai poata tine in brate, o jumatate de ora care a parut o eternitate pentru eroul noptii de Revelion dar si pentru parintii fetei, aflati pe podul de pe care se aruncase fiica lor.

 

Cei doi au fost adusi pe uscat intr-un final si urcati in ambulanta si SMURD. Tanara de 18 ani care a vrut sa-si incheie socotelile cu viata a ramas internata in spitalul din Dej, iar politistul erou a primit ingrijiri, medicale, a fost incalzit si apoi lasat sa plece acasa pentru odihna. Abia la multe ore de la incident, politistul a putut sa stea de vorba si cu presa si sa rememoreze clipele prin care a trecut.

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 01/01/2012, in Regionale and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: