Etapa 30: avancronica meciurilor de vineri

Etapa cu numarul 30 a Ligii 1, incepe cu partidele Gloria Bistrita – Ceahlaul Piatra Neamt si Poli Timisoara – U Craiova.

Startul se da la ora 17:00, la Reghin, unde Gloria Bistrita primeste vizita echipei din Piatra Neamt. In urma celor doua infrangeri inregistrate in ultimele etape ale campionatului, cu Steaua si Gloria Buzau, gazdele privesc cu incredere partida cu moldovenii, chiar daca portarul Tatarusanu va lipsi din cauza accidentarii din meciul de la Buzau, locul sau fiind luat de Albut.

Bistritenii au nevoie de victorie pentru a scapa matematic de grijile retrogradarii. Tot de victorie au nevoie si nemtenii, locul 16 pe care-l ocupa acum situandu-i cu un picior in liga secunda.

Victoria de la Vaslui, scor 1-0, de acum doua etape n-a cantarit prea mult in situatia echipei, tinand cont ca in ultima etapa Ceahlaul a obtinut doar un egal, 1-1, cu Dacia Mioveni, echipa cu care este in lupta directa pentru mentinerea in primul esalon.

Meciul, incheiat in turul campionatului cu victoria Ceahlaului cu 2-0, va fi transmis de Telesport si va fi condus la centru de Istvan Kovacs.

Al doilea meci al zilei va avea loc la Timisoara, pe Dan Paltinisanu urmand sa faca deplasarea Universitatea Craiova.

Partida, una extrem de interesanta mai ales din prisma declaratiilor oficialilor celor doua formatii, va fi transmisa de National TV incepand cu 20:30.

Cu o infrangere si un egal obtinute in ultimele doua etape, banatenii pornesc ca favoriti, atat datorita pozitiei din clasament, cat si datorita faptului ca joaca in fata propriilor suporteri.

Insa, oltenii sunt cunoscuti pentru mobilizarea exemplara in partidele cu echipele mai bine cotate si sunt capabili sa produca surpriza, avand ca baza morala atat victoria din tur, cand elevii lui Nicolo Napoli au invins in inferioritate numerica, scor 2-1, dar si rezultatul din sezonul trecut, cand, la Timisoara, craiovenii au spulberat Poli cu 5-1.

Partida va fi arbitrata de o brigada condusa de Alexandru Tudor, vehement contestat de banateni.

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 18/04/2008, in U Craiova and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Universitatea Craiova: Mare echipa! 🙂

  2. Am simtit eu ca pot produce surpriza oltenii. Foarte bun meciul si mai ales jocul lor. Se vede ca daca vrei cu adevarat, poti.

Lasă un comentariu