O femeie din Măgoaja şi-a abandonat fetiţa într-o şură imediat după naştere

Câţiva băieţi care se jucau fotbal în curtea unei case dintr-o localitate de lângă Dej, au făcut o descoperire macabră ieri după-amiază. Intrând într-o şură să-şi caute mingea, băieţii au descoperit trupul unui nou-născut, abandonat chiar în mijlocul şurii. Iniţial au crezut că este vorba despre o păpuşă, dar apoi şi-au dat seama şocaţi că este un bebeluş.

Băieţii jucau fotbal în curtea unei case părăsite din localitatea Măgoaja de lângă Dej, când, la un moment dat, mingea a sărit într-o şură. Unul dintre băieţi a intrat în şură şi a crezut prima dată că vede o păpuşă pe jos. Însă când s-a apropiat şi-a dat seama că este de fapt un bebeluş. Nevenindu-i să creadă ceea ce vede, băiatul i-a chemat alături de el şi pe colegii lui de joacă. Apoi toţi au fugit înspăimântaţi la vecinul de peste drum pentru a-l anunţa ce au găsit.

Acesta a alertat imediat poliţia iar băieţii au fugit speriaţi la casele lor pentru a le spune părinţilor ce au găsit.

La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţiştii de la secţia din Chiuieşti, criminalişti de la Dej, dar şi criminaliştii şi procurorul criminalist de la Cluj. Timp de peste patru ore s-au făcut cercetări la faţa locului, s-au interogat martorii, vecinii, băieţii care au făcut macabra descoperire şi părinţii acestora.

Trupul nou-născutului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală de la Cluj pentru a i se efectua necropsia. Era o fetiţă născută probabil cu doar câteva ore înainte de a fi abandonată. Oamenii legii vor să descopere în urma necropsiei dacă fetiţa era moartă când a fost abandonată, sau dacă a murit după ce a fost lăsată de mamă în şură.

La indicaţiile martorilor şi ale vecinilor din zonă, poliţiştii au avut în vedere şi o femeie din localitate. Suspecta a fost ridicată de oamenii legii şi dusă la secţia de poliţie din Dej pentru a da declaraţii. După doar câteva ore de interogatoriu, femeia a recunoscut că şi-a abandonat nou născuta în acea şură.

Vecinii acesteia spun despre ea că este posibil să aibă probleme psihice. Femeia mai are doi copii din flori, şi aceştia născuţi cu probleme de sănătate. Dacă cercetările oamenilor legii vor descoperi că femeia şi-a ucis fetiţa imediat după naştere, aceasta riscă ani grei de închisoare pentru pruncucidere. Nu va scăpa de închisoare nici dacă se va dovedi că bebeluşul era mort înainte să fie abandonat.

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 14/11/2011, in Regionale and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: