Invatamantul sud-coreean trece in era digitala

Adio caiete liniate, carti cu coperti lucioase si manuale invechite! Bun venit tablete si E-book readere. Acesta este sloganul dupa care invatamantul sud-coreean va functiona in anii viitori.

Pana in 2015 caietele si cartile vor fi scoase complet din uz in cadrul invatamantului din Coreea de Sud, locul acestora urmand sa fie luat treptat de tablete si dispozitive E-book. Cel mai probabil producatorul autohton Samsung va fi cel care va crea dispozitivele necesare elevilor si profesorilor.

Elevii si profesorii din scoli vor avea in dotare cate o tableta si un E-book pe acestea urmand sa fie inmagazinate toate materiile, cartile, notitele, temele de casa, tezele sau extemporalele.

Astfel, mediul inconjurator nu va avea de suferit, risipa de hartie va disparea aproape complet, iar elevii vor avea acces la tehnologii de ultima ora inca de la varste fragede. Ghiozdanele vor disparea si ele, nefiind nevoie ca elevii sa care in spate zilnic multe kilograme de maculatura.

Asa nu se vor mai auzi expresii ca „deschideti manualele la pagina 20” sau „inchideti caietele si scoateti o foaie de hartie”. Dar cum o sa se rezolve problema copiatului? Sau in Coreea de Sud nu se copiaza?!

Reclame

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 05/07/2011, in Chestii tari, IT&C and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: