Talida Tolnai a adus Oltchimului prima victorie

Oltchim Rm. Valcea a castigat la limita partida cu Buducnost din grupa principala a Ligii Campionilor. Victoria romancelor se datoreaza in mare parte portarului Talida Tolnai care a aparat peste 20 de mingi in aceasta partida.

Meciul a inceput extrem de echilibrat, niciuna dintre cele doua echipe nedorind sa-si asume riscuri inutile. Talida Tolnai a avut o evolutie fenomenala in poarta, unde a aparat in primele 25 de minute sase aruncari ale adversarelor.

Yeliz Ozel a fost cea mai periculoasa jucatoare a Oltchimului, aruncarile ei surprinzatoare de la sold asigurand goluri importante pentru echipa din Romania. Tot Ozel a fost cea care a ratat o aruncare de la 7 metri la scorul de 7-7, pentru ca dupa cateva faze, Buducnost sa preia pentru prima data conducerea cu 9-8.

Insa Oltchim a revenit superb si s-a reinstalat la conducere prin trei goluri consecutive. Oltchimul si-a continuat evolutia buna si datorita jocului excelent facut in atac de Valentina Ardean Elisei, insa muntenegrencele au reusit sa egaleze dupa ce in poarta romancelor a intrat Tereza Tamas Paslaru in locul Talidei Tolnai, care a primit o minge in plina figura si a fost inlocuita pentru a-si reveni.

Dupa 13-12 la pauza in favoarea romancelor, Oltchim s-a desprins la doua goluri datorita reusitelor lui Ozel si Elisei, dar si multumita evolutiei Talidei Tolnai revenit in poarta pentru repriza secunda.

Un moment mai special a avut loc in minutul 34, cand antrenoarea Anja Andersen a intrat in mijlocul terenului, pentru a vedea ce a patit Yeliz Ozel, care fusese faultata la faza precedenta. Arbitrii n-au sanctionat faultul muntenegrencei insa au decis sa sanctioneze gestul antrenoarei Oltchimului, echipa primind o elimnare.

In inferioritate numerica pentru doua minute, Oltchim s-a vazut egalata, insa putea fi chiar mai rau daca Talida Tolnai n-ar fi facut miracole in poarta. Dupa aproape 8 minute fara gol inscris de cele doua echipe, Buducnost a reusit sa treaca in avantaj in mnutul 46, Jovanovic marcand pentru 16-15. Oltchim a ratat apoi alte doua actiuni de atac, Talida Tolnai a aparat la on faza, dar a primit gol la atacul urmator al muntenegrencelor, care s-au despins pentru prima data in acest meci la doua goluri.

A fost din nou randul romancelor sa revina, Elisei, Puscasu si Ozel facand ca Oltchim sa ajunga sa egaleze la 18, pentru ca apoi Elisei sa transforme o aruncare de la 7 metri. Jocul s-a mentinut echilibrat, scorul a fost mai mereu egal, tensiunea atingand cote maxime in ultimele minute. Oltchimul conducea cu 21-20 in ultimul minut, cand Talida Tolnai a avut doua interventii salvatoare si a oprit echipa din Muntenegru sa egaleze.

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 06/02/2011, in Handbal and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: