Remiza cat o victorie pentru Urziceni cu Zenit

Unirea Urziceni a rezistat eroic si a scos o remiza alba in inferioritate numerica impotriva celor de la Zenit Sankt Petersburg, in prima mansa a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Paduretu a fost eliminat pentru lovirea unui adversar in minutul 36, insa ialomitenii s-au baricadat exemplar in defensiva si au blocat numeroasele atacuri ale rusilor. Zenit a avut o bara prin Kanunnikov in penultimul minut la meciului.

O prima repriza foarte incinsa pe stadionul din Ghencea, unde Unirea Urziceni a primit vizita puternicei echipe din Rusia, Zenit Sankt Petersburg. Meciul a inceput intr-un ritm bun, cu un joc echilibrat, insa rusii au reusit treptat sa-si impuna stilul si sa domine jocul mai ales in zona mediana si in jumatatea de teren a ialomitenilor.

Adrian Neaga, Bilasco si Marinescu au reprezentat principalele amenintari ale Unirii Urziceni in fata careului advers, insa ialomitenii nu au reusit sa puna cu adevarat in pericol poarta rusilor. Doar mingea trimisa de Bilasco pe langa poarta in minutul 30 poate fi considerata ca o mare ocazie de gol a Unirii.

Misiunea vicecampioanei Romaniei a devenit si mai grea din minutul 36. O lovitura de colt a rusilor a provocat o faza incurcata in fata portii ialomitene. Arlauskis a prins minge insa s-a ciocnit dur cu un adversar, faza care a dus la un clinci general intre jucatori. Arbitrul portughez a intervenit prompt si a calmat situatia, acordand un galben atacantului rusilor, Danny, dar si un cartonas rosu lui Paduretu, care a lasat Unirea Urziceni in inferioritate numerica pentru restul partidei, dupa ce si-a lovit un adversar cu capul in figura.

Pauza a salvat Urziceniul de la gol primit in prima repriza, rusii avand ocazie dupa ocazie la poarta lui Arlauskis, profitand de nervozitatea jucatorilor Unirii, dar si de omul in plus pe teren. La fel s-a intamplat si in partea secunda a intalnirii. Trupa lui Levy s-a baricadat excelent in fata propriului careu, blocand rand pe rand sutrile din careu, de la distanta sau din lateral trimise de rusi la fiecare faza.

Arbitrul portughez putea sa restabileasca egalitatea numerica in minutul 81, cand Rosina l-a lovitu cu cotul in gura pe Neaga, insa centralul a acordat doar cartonas galben. La faza urmatoare, Rosina a cazut in careul Unirii, insa arbitrul a lasat jocul sa continue.

Rezistenta eroica a Urziceniului putea sa fie rapusa in penultimul minut regulamentar de joc, cand Kanunnikov a trimis puternic cu capul pe poarta, iar Arlauskis a intervenit providential si a respins mingea in bara, tot el revenind apoi pentru a retine din fata unui adversar.

Unirea Urziceni
: 1. Arlauskis – 36. P. Marin, 6. Galamaz, 24. Maftei, 23. Bordeanu – 8. Paraschiv, 10. Paduretu – 20. Marinescu, 25. Neaga (14. Rusescu ’86), 30. Frunza (11. Onofras ’72) – 7. Bilasco (9. Dale ’89). Antrenor: Roni Levi.

Zenit Sankt-Petersburg
: 16. Malafeev – 2. Aniukov, 5. Meira, 6. Lombaerts, 14. Hubocan – 27. Denisov – 34. Bîstrov (99. Kanunnikov ’80), 18. Jirianov (17. Rosina ’59), 15. Sirokov (20. Faizulin ’70) – 10. Danny – 11. Kerjakov. Antrenor: Luciano Spalletti.

Cartonase galbene: Paraschiv ’26, Galamaz ’41 / Denisov ’14, Rosina ’81.

Cartonas rosu: Paduretu ’36.

Au arbitrat: Bruno Paixao (central) – Jose Cardinal, João Santos (asistenti) – Bruno Esteves (rezerva) – toti din Portugalia.

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 27/07/2010, in Champions League, Fotbal, Unirea Urziceni and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Minutios si cu o viteza de reactie foarte buna, felicitari pentru cronica.
    Citeste o cronica rapida a unei jumatati de meci pe Pagina de Sport la
    http://paginadesport.info
    Te astept

  2. Super cronica. Irina ar trebui sa scrie in marile cotidiene de sport si sa fie moderatoare pe sport.ro.
    Referitor la meci, Unirea stie cel mai bine sa se apere. Daca pica si un gol e foarte bine. Daca nu, poate rezista eroic. Echipa asta care se agata de fiecare meci, se erodeaza in timp. Acelasi lot, acelasi MM. Sa i-o trag! Vede-v-as in liga secunda. Pacaliti fotbalul.

  3. total de acord cu comentariile predecesorilor mei; felicitari pentru cronica cat se poate de la obiect realizata. Intra in discutie un link exchange?

  4. Si pana la urma la ce le-a folosit acest egal eroic. Returul a aratat clar ca echipa mai buna se califica si aceea este Zenit. Cele doua milioane pe care Bucsaru spera sa le primeasca de la UEFA pentru o calificare eroica, au intrat in buzunarele si asa prea bogatilor rusi din Санкт-Петерcбург.
    Urinea s-a ales cu un mare Дик. Sa le-o trag cu fotbalul lor imputit.
    Cel mai frumos fotbal il joaca Rapidul. Pe teren propriu. Nu-i asa Irina? Nu-i asa cioculeţ?

Lasă un comentariu