Motoarele japoneze au batut leii africani

Japonia a obtinut prima sa victorie la Cupa Mondiala 2010 (1-0), dupa ce a invins meritat o echipa dezorientata si fara vlaga a Camerunului, care nu isi merita numele de „leii africani”. Honda a inscris pentru asiatici in prima repriza, Camerunul avand o bara pe final, prin Mbia. Japonia a obtinut prima sa victorie la un turneu final.

Cu dorinta evidenta de a nu risca nimic din start, cele doua echipe au avut in prima parte a meciului o perioada prelungita de tatonare, lipsita de ocazii sau de faze de poarta. Abia dupa primele 20 de minute s-a mai deschis jocul, japonezii fiind cei care au adus primele faze periculoase, prin Honda, sarbatoritul zilei.Asiaticii s-au mentinut mai periculosi si in continuare, iar dupa o mare ocazie de gol a camerunezilor in minutul 38, cel mai bun om al Japoniei, Honda, a deschis scorul pentru Japonia la cateva secunde distanta, din pasa lui Matsui, care l-a gasit excelent nemarcat cu o centrare la coltul lung.

Un sut al lui Enoh Eyong, dupa o actiune buna de atac a camerunezilor a adus singura ocazie de gol a africanilor in prima repriza, mingea fiind retinuta fara prea multe probleme de portarul japonez. Etoo si compania au aratat chiar un joc modest inainte de pauza.

La reluare, „leii africani” au iesit mai determinati de la vestiare si dupa doar 5 minute au trecut incredibil pe langa egalare. Etoo a patruns fenomenal prin dribling din banda dreapta, a pasat ideal la Choupo-Moting, al carui sut a ocolit insa de putin vinclul portii lui Kawashima.

Vazand ca jocul echipei sale tot nu functioneaza asa cum trebuie, Paul Le Guen l-a trimis in teren in minutul 64 pe Achille Emana, in locul inexistentului Matip, insa jocul camerunezilor a ramas la fel de anost si lipsit de faze care sa aduca emotii in fata portii japonezilor.

Minutul 84 a adus cea mai mare ocazie a meciului, camerunezii fiind foarte aproape de egalare, dupa ce Mbia a sutat splendid cu dreptul din afara careului, mingea lovind incheietura barelor portii japoneze.

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 14/06/2010, in CM 2010, Fotbal and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Asiaticii, in general, sunt plini de ambitie, iar rezultatele nu se lasa asteptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: