Dezbaterea GSP = Debandada GSP

dezbatere

Cazul Becali-Begodi face valuri de marimea unui tsunami in presa sportiva romaneasca. Bineinteles, jurnalistii sportivi sunt primii care se bucura cand se intampla astfel de cutremure. Pentru ca, in asemenea vremuri de criza, orice subiect de o asemenea anvergura inseamna paine pe masa ziaristului.

Ca sunt PRO, ca sunt CONTRA, ca sunt sau, cel putin, se pretind „elvetieni”, jurnalistii se bucura. Toate ziarele, toate televiziunile, isi rup din bucata lor de grila de programe sau lista de subiecte si au bilet de ordine la coada telefonica la al carui capat raspunde Becali.

Fiecare incearca sa rupa o informatie din amalgamul de stiri care curg valuri, fiecare incearca sa scoata o exclusivitate, o declaratie uluitoare, un discurs socant, sau macar un zvon naucitor. Altii dezbat, sau isi invita cititorii la dezbatere. Si asa ajungem la „dezbaterea” GSP.

Pana aici drumul e usor, dar de aici incepe calvarul. Titlul e simplu: „Fanii s-au saturat de Gigi Becali. Vrei ca acesta sa plece din Ghencea?” Cine-l citeste stie ce are de facut. Cel putin teoretic. Pentru ca practic, dezbaterea e o curva, cum e vorba bancului.

titlu

Asadar, dupa ce citesti titlul, citesti si introducerea care explica succint ideea de la care a pornit dezbaterea: demitere Bergodi-> Becali nervos-> suporteri nervosi-> proteste-> pe Becali il doare la parizer-> suporterii vor sa cumpere-> Gigi vrea sa vanda-> dar nu cu oricat-> Hagi intra in actiune-> continuarea in episodul urmator.

Si acum ajungem si la dezbaterea propriu-zisa, nu inainte de a trece in revista ultimele comentarii adaugate de participanti. Cei PRO pe stanga, cei CONTRA pe dreapta. Aruncand o privire cu coada ochiului pe diagonala spre TITLU, REZUMAT, COMENTARII, cel care vrea ca Becali sa plece din Ghencea, adica sa raspunda cu DA la intrebarea titlului ar trebui sa semneze pe partea cu PRO, conform logicii. Si tot conform logicii, cei care nu vor ca Becali sa plece din Ghencea ar trebui sa fie inclusi in coloana din dreapta la CONTRA, pentru ca sunt CONTRA acestei masuri. Doar ca cei de la GSP dau impresia ca duc lipsa de astfel de rationamente.

Asa ca, cei PRO, nu sunt, de fapt, cei care vor ca Becali  sa plece din Ghencea, ci sunt cei care sunt PRO Becali. La fel, cei CONTRA sunt cei care vor ca Becali sa plece din Ghencea. De unde si pana unde s-a ajuns aici, nu este foarte clar.

Cum nu sunt clare nici parerile participantilor la dezbatere. In coloana cu PRO apar mai intai Marian Iancu si Vasile Turcu, doi finantatori care il sustin pe Becali si sunt de acord cu intrarea acestuia la vestiarul echipei (poveste despre care nici nu este vorba in toata aceasta dezbatere). Apoi, la coloana cu CONTRA isi fac aparitia antrenorii, care, asa cum e normal, tin partea antrenorului Bergodi in aceeasi poveste cu intrarea patronului la vestiar si nu numai.

pareri

Insa plebea, microbistul de rand, stelist sau anti-stelist, becalist sau anti-Becali, are cuvantul mai jos. Si aici lucrurile sunt ca in bazar. Amestecate, imprastiate si bagate la gramada. Pentru ca la PRO apar si comentarii pro Becali, si comentarii anti-Becali, si comentarii pro Bergodi. Aceeasi debandada este in floare si in coloana cu comentarii CONTRA.

De ce? Pentru ca „dezbaterea” din start este o debandada. Nu stie nimeni despre ce este vorba, nu stie nimeni daca este PRO sau CONTRA, iar cei care au o vaga idee nu stiu unde sa voteze. Astfel, nici cifrele care ar reda un eventual sondaj nu au nicio valoare, asa cum fara valoare ramane si marea dezbatere GSP.

comentarii

Reclame

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 22/09/2009, in Blogareala, mass-media, Steaua and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: