Ce ne rezerva viitorul? Pregatiti-va sa fiti uimiti.

Intr-o lume in care ecranele tactile abia au patruns pe piata iar cele de ultima generatie, transparente, asteapta inca sa ne uimeasca, viitorul ni se infatiseaza sub forma de holograma.

Conceptele futuristice vin pe banda rulanta din partea creatorilor de dispoz
itive pregatite pentru generatiile urmatoare. Un astfel de caz este si computerul creat de Mac Funamizu, un dispozitiv desktop 3D care depaseste orice imaginatie.

La o prima privire este vorba despre un suport de mici dimensiuni de care este legata o bara, ce ar putea semana cu o rama. In stare inactiva dispozitivul poate fi folosit ca lampa de birou. La activare, insa, ne este infatisat un ecran holograma, ale carui dimensiuni pot fi modificate prin simpla tragere cu degetul.

Tastatura atasata desktopului este si ea de domeniul fantasticului. Aceasta poate afisa, tot sub forma de holograma, o coala de hartie curbata, care reda textul scris in acel moment pe tastatura, comportandu-se la fel ca in cazul unei vechi masini de scris. Coala curbata poate fi folosita si ca un mod de inlocuire a vechiului sistem de prindere a hartiilor printr-un clips de monitor.

Fantasticul continua sa uimeasca si in privinta mouse-ului, unul cu totul deosebit ca design. Partea de jos a acestuia este destinata reglarii cursorului, odata apasat cursorul patrunde adanc in ecran, iar in momentul eliberarii revine la pozitia initiala.

Si daca toate astea nu v-au dat pe spate, faptul ca toate obiectele 3D sunt interactive, sigur o va face. Si asta pentru ca hologramele pot fi redimensionate prin simpla atingere, deplasate cu varful degetelor, sau chiar prinse, mototolite si aruncate, cum ar fi cazul unui document.

Articol publicat si pe mobime.ro
Reclame

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 06/09/2009, in Chestii tari, IT&C and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. vreau sa stiu daka este adevarat k in anul 2012 va fii sfarsitul lumii…:((:((:((

  2. Super ! Foarte interesant. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: