Zi neagra pentru gimnastica romaneasca

Daca duminica Sandra Izbasa ne umplea sufletele de bucurie cu medalia de aur castigata in finala de la sol, luni niciunul dintre cei patru sportivi care au reprezentat gimnastica romaneasca in finalele pe aparate n-a resuit o clasare pe podium

Cea mai mare dezamagire s-a inregistrat in concursul masculin de la sarituri, unde Marian Dragulescu, calificat cu prima nota in finala, s-a clasat abia pe pozitia a patra. Dupa o prima saritura, care-i si poarta numele, executata perfect si cea mai mare nota din concurs 16.800, Dragulescu a ratat ce-a de-a doua saritura, cazand in afara saltelei dupa aterizare, ceea ce i-a adus doar nota 15.650, media finala, 16.225 nefiind suficienta pentru a prinde macar medalia de bronz.

La acelasi aparat, Flavius Koczi, calificat cu a treia nota in finala, a ratat aterizarea la prima saritura, insa nici a doua executie n-a fost foarte buna, sportivul roman clasandu-se doar pe locul 7 la final, cu o media de 15.925 (15.500 la prima saritura si 16.350 la a doua).

Prima pozitie a fost ocupata de polonezul Leszek Blanik (16.537), urmat de francezul Thomas Bouhail (16.537, dar departajat de notele de la executie) si rusul Anton Golotsutskov (16.475).

Dezamagire si la paralele-feminin

Tot locul 7 l-a ocupat si Steliana Nistor in singura finala feminina disputata in aceasta zi, cea de la paralele. Chiar daca a prezentat un exercitiu foarte valoros, gimnasta din Romania, calificata cu a patra nota in finala, a gresit un element de dificultate, ceea ce i-a scazut nota de pornire a exercitiului sau, Steliana primind din partea arbitrelor doar 15.575.

Medalia de aur a fost castigata de gimnasta din China Kexin He (16.725), medalia de bronz a gimnastei din SUA, Nastia Liukin (16.725, departajata de notele de la executie), iar pe pozitia a treia a incheiat tot o reprezentata a tarii gazda, Yilin Yang (16.625)

Rezultat „bun” la inele

Calificat in finala de la inele cu a opta performanta, Robert Stanescu a urcat o pozitie in clasamentul final al cestui aparat, dupa ce s-a clasat pe locul 7, cu nota 15.825.

Aurul a fost cucerit de chinezul Yibing Chen (16.600), argintul a revenit unui alt chinez, Wei Yang (16.425), bronzul fiind obtinut de ucrainianul Oleksandr Vorobiov (16.325).

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 18/08/2008, in Gimnastica and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: