Doar locul 7 pentru echipa masculina de gimnastica

Echipa nationala a Romaniei de gimnastica masculina s-a clasat doar pe locul 7 in finala pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing.


Daca dupa prima rotatie si evolutiile foarte bune de la sarituri Romania se afla pe prima pozitie in clasamentul intermediar, urmatoarele aparate la care au evoluat sportivii romani au coborat totalul de puncte al Romaniei, aceasta incheind concursul penultima, inaintea Frantei.

Ca si in calificari, calul cu manere s-a dovedit cel mai problematic aparat al gimnastilor romani, insa nu s-au mai inregistrat atatea ratari ca in prima zi a concursului, doar Daniel Popescu avand probleme majore la acest aparat.

Bara fixa a adus si ea probleme tricolorilor, aici inregistrandu-se cel mai mic punctaj dintre toate cele sase aparate (43.500), asta si datorita ratarii lui Flavius Koczi, dar nici Marian Dragulescu n-a avut o evolutie buna la cel mai spectaculos aparat al gimnasticii masculine.

Calificandu-se in finala cu foarte mari emotii, Romania a preferat sa prezinte in ultimul act exercitii mai simple dar mai sigure, nedorind sa-si asume riscul unor elemente mai grele, care ar fi putut aduce ratari si note mici. S-a dovedit a fi o tactica gresita a antrenorilor, locul 7 de la final neonorand echipa Romaniei, care ar fi putut obtine mult mai mult daca ar fi riscat, pentru ca oricum nu avea ce pierde.

Medalia de aur a fost castigata de reprezentantii tarii gazda, China, cu un total impresionant de 286.125, urmata in clasamentul final de Japonia (278.875) si SUA (275.850)

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 12/08/2008, in Gimnastica and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: