Nationala masculina de gimnastica merge in finala

Echipa nationala de gimnastica masculina a Romaniei s-a calificat in finala pe echipe a competitiei dupa un concurs de calificari extrem de greu si plin de emotii.

Romania a inceput concursul la bara fixa, unde Razvan Popescu si Razvan Selariu au ratat exercitiile, punctajul general al echipei la acest aparat (57.050) avand foarte mult de suferit. Solul a adus evolutii mai bune si note mai mari pentru gimnastii romani, punctajul total la acest aparat fiind de 61.175.

Calul cu manere s-a dovedit o adevarata punte a suspinelor pentru Romania, din cele 5 evolutii ale gimnastilor, 4 fiind ratate, Romania adunand doar 55.900 puncte. Inelele n-au fost niciodata aparatul forte al romanilor, insa a adus mai multe puncte decat precedentul, 59.850.

Situatia s-a remediat considerabil la sarituri, unde sportivii romani au avut evolutii incantatoare, acumuland 65.325 de puncte, cel mai mare punctaj la acest aparat, dar si cea mai mare nota din intreg concursul, prin Marian Dragulescu(16.900).

Ultimul aparat din concurs, paralelele n-a adus note foarte mari, insa gimnastii au avut executii sigure, care, prin notele acordate si punctajul general (60.050) i-a urcat pana pe pozitia a 8-a in clasamentul pe echipe, ultima pozitie care asigura un loc in finala, cu un total de 359.350.

Pe primele trei pozitii in clasamentul pe echipa s-au clasat China, Japonia si Rusia.

Flavius Koczi s-a calificat in finala de la individual compus, de pe pozitia 16, dar si in finala de la sarituri, cu a sasea performanta.

Marian Dragulescu prinde si el doua finale: la sarituri, cu prima nota si la sol, cu cea de-a doua nota.

Razvan Stanescu s-a calificat surprinzator in finala de la inele cu a opta performanta, dar, din pacate, Razvan Selariu nu a reusit nicio calificare in finalele pe aparate, pentru el ramanand doar finala pe echipe.

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 09/08/2008, in Gimnastica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Din pacate, am fost foarte slabi.Prevad locul 8.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: