Argint, argint, bronz si aur

Dupa aurul european in concursul pe echipe, castigat sambata de romance, duminica a avut loc concursul pe aparate din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica desfasurate la Clermont-Ferrand, in Franta.

Daca in prima finala, la sarituri, Romania nu a avut reprezentante, aurul luandu-l sportiva de 33 de ani, reprezentanta a Germaniei, Oksana Chusovitina, in finala de la paralele Steliana Nistor a obtinut medalia de argint cu un punctaj de 15.800, medalia de aur fiind castigata de Ksenia Semenova din Rusia, cu 15.900.

In finala de la barna, Romania a avut doua reprezentante: Sandra Izbasa, calificata cu prima nota in concurs si Steliana Nistor, cu a doua nota. Din pacate ambele gimnaste au avut ezitari pe parcursul evolutiei, Nistor cazand chiar de pe aparat la mijlocul exercitiului, dupa o ronda-flick cu 380º intoarcere, obtinand un punctaj de 15.075, insa Izbasa, cu 15.450, a castigat medalia de argint la egalitate de puncte cu sportiva din Ucraina, Alina Kozici. Aurul a fost cucerit de Semenova, cu 15.950.

Ultima finala a zilei a fost cea de la sol, Romania fiind reprezentata de Anamaria Tamirjan si Sandra Izbasa. Anamaria cu 14.975 s-a clasat pe pozitia a treia, iar Sandra cu 15.775 a castigat medalia de aur, cu o evolutie aproape perfecta, incununand pentru Romania ultima zi a europenelor de gimnastica artistica.

Anunțuri

About Irina Maxim

Jurnalist

Posted on 06/04/2008, in Gimnastica and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: